EN |GR |FR |IT
Πρακτορείο SIVOTA TRAVEL
Το πρακτορείο μας, ως Γραφείο Γενικού Τουρισμού, άρχισε τη λειτουργία του στα Σύβοτα στις αρχές της δεκαετίας του 1980, μαζί με το ξεκίνημα του τουρισμού στην περιοχή μας.

Βρίσκεται στο λιμάνι των Συβότων, απέναντι από τον Λιμενικό Σταθμό και μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η μακρόχρονη εμπειρία του πρακτορείου σε θέματα κρατήσεων σε καταλύματα όλων των τύπων, σε εκδρομές, σε εισιτήρια πλοίων εσωτερικού και εξωτερικού και γενικά σε όλες τις υπηρεσίες , έχει ως αποτέλεσμα να απολαμβάνουμε της εμπιστοσύνης των πελατών μας και εγγυάται την ποιότητα της παροχής των υπηρεσιών μας.

Τα ταξίδια αναψυχής, καθώς επίσης και τα επαγγελματικά, έχουν γίνει πλέον ανάγκη όλων μας. Με την εμπειρία μας σας εξασφαλίζουμε τη διαμονή σας στα πανέμορφα Σύβοτα και στην ευρύτερη περιοχή, κάνοντας κρατήσεις σε ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, ενοικιαζόμενα δωμάτια, studios, διαμερίσματα, βίλες κ.λ.π.

Επίσης για ενοικιάσεις μικρών σκαφών, ιστιοπλοϊκών και ταχύπλοων, για μία ή περισσότερες ημέρες, παρέχουμε την κατάλληλη πληροφόρηση έτσι ώστε να απολαύσετε τις διακοπές σας στα πανέμορφα και γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου.

Να είστε σίγουροι ότι μπορούμε να καλύψουμε τις απαιτήσεις και του πιο απαιτητικού επισκέπτη πάντα με σεβασμό και εκτίμηση για τον άνθρωπο.

Σύβοτα

Τα Σύβοτα Θεσπρωτίας είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο και σπάνιας φυσικής ομορφιάς χωριό, στα βόρεια του Ιονίου πελάγους.

Απέχει μόλις 24 χμ νότια της Ηγουμενίτσας, απέναντι από την Κέρκυρα.

Οι φυσικές ομορφιές το έχουν καταστήσει πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους παραθεριστές, με ιδιαίτερη προσέλευση τα τελευταία χρόνια. Με την περιήγηση στον ιστοχώρο μας και μέσα από το φωτογραφικό υλικό που παραθέτουμε μπορείτε να θαυμάσετε την μοναδικότητα του τοπίου.

Ιστορικά Στοιχεία

Το χωριό πήρε την ονομασία ΣΥΒΟΤΑ από την ναυμαχία των Συβότων (433 π.Χ.) μεταξύ των Κορινθίων και Κερκυραίων κατά την διάρκεια του πελοποννησιακού πολέμου, όπως τον περιγράφει ο ιστορικός της αρχαιότητας Θουκυδίδης (460-400 π.Χ.) Κατά τον Θουκυδίδη, η περιοχή η οποία αποτελούνταν από πέντε νησιά και τις απέναντι ακτές,ήταν ακατοίκητη (ερήμος).

Μεταγενέστερες αναφορές για τα Σύβοτα αναφέρουν ότι:
- To 551 μ.X.η περιοχή καταστρέφεται απο τους Γότθους.
- Το 1294 μ.Χ. περιέρχονται στον Δεσπότη της Ηπείρου.
- Το1821 κατά την επανάσταση τα νησιά αποτέλεσαν βάση του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη.
- Αργότερα το χωριό ονομάστηκε διαδοχικά Βόλια και Μούρτος μέχρι το 1950, χρονολογία που πήρε και την επίσημη ονομασία του Σύβοτα.

Σήμερα τα Σύβοτα, ανήκουν στο Δήμο Ηγουμενίτσας.

(Ιστορικά στοιχεία: Καλογερόπουλος Γρηγόριος, Ιστορικός Δρ. του Πανεπιστημίου της Σορβώνης).

SIVOTA TRAVEL © 2019:
Το σύνολο του περιεχομένου και γενικότερα οι υπηρεσίες του sivotatravel.gr διατίθενται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Η αναπαραγωγή και η χρήση δεν επιτρέπεται σε οποιοδήποτε μέσο ή wedsite με ή χωρίς οποιαδήποτε διαδικασία και για εμπορικούς λόγους,
χωρίς την εξουσιοδοτημένη άδεια του sivotatravel.

SIVOTA TRAVEL, ΣΥΒΟΤΑ 46100 • ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΕΛΛΑΔΑ. • Τηλ.: 26650 93439, 26650 93264, Φαξ.: 26650 93355
e-mail: info@sivotatravel.gr, sivo-tra@otenet.gr